Modelet e biznesit dhe pamevaresia ekonomike

Modeli i biznesit – pamevaresia ekonomike

Biznesi ne tregjet shqiptare  ne pergjithesi e kane vetem nje model biznesi. Ai i shitjes se drejteperdrejte. Apo shitjes direkte, pra shites-bleres. Ketu mundesite per pamevaresine ekonomike jane te vogla.

Nuk ka lidhje a eshte fjala per produkte apo per sherbime, modeli krijon profit vetem ne NJE nivel, pra personi A i shet personit B. Eshte modeli me i lashte qe ka egzsistu ne bote. Ky model ka egzistu prej qe ka egzistuar njeriu ne fakt. Babilonet, egjiptianet, indianet me karavent e tyre duke shkuar nga nje vend ne tjetrin pa marre parasysh barrierat gjeografike.
Duke ju falemnderuar ketyre shitesve me vone krijohen rruget dhe hekurudhat, qe te behet transportimi me i lehte i mallrave. Ky model do te egzistoje gjithmone por ne forma te ndryshme dhe me moderne.  Sot nuk kemi karavane por kemi dyqane. Nuk i ndrojme mallrat me njeri tjetrin, sot e blejme nje produkt me lire dhe e shesim me shtrenjte.  Malli qe blehet sot shkon neper agjentat e shteteve te ndryshme, neper agjentet vendas, stershitesit, shitesit dhe ne fund konsumatori. Fitimi eshte i vogel dhe te behesh ekonomikisht i pamevarur nuk mundesh kurre me kete model, pasi qe bazohet ne nje nivel A-ja i shet B:se dhe aty kryhet biznesi.

Ne shtetet perendimore e sidomos ne SHBA ky model ka marr forma tjera.

Ne vitet e ´50-a e ’60-a  ka filluar nje rryme e re ne tregun amerikan. Gjeneratat e viteve te  ’20-a, e ’30-a dhe ’40-a kane filluar te kerkojne dhe formojne alternativa tjera te modeleve te biznesit, per nje qellim: QE TE PAMEVARESOHEN EKONOMIKISHT dhe ta decentralizojne fuqine e tregut shites.

Ne vitet e ’50 dhe ’60ta  kane fillu krijimet e modelit te ri ne Texas, SHBA duke ja fillu nga McDOnald’s, pastaj Kentucky Fried CHicken, ne Kentucky, Seven Eleven, Avis etj. Ky model u quajt FRANCHAISE. (Lexo frenqajz), dhe termi i ketij koncepti u huzau nga fjala latine franco qe do te thote, e drejte, apo privilegj.

Cka do te thote ky model ne treg?

Ky model bazohet pra ne te drejten ekskluzive te shitjes se mallrave apo sherbimeve te nje koncepti qe veq eshte i provuar.  Modeli pra nuk bazohet ne shitje te vetem NJE niveli por te shume niveleve.
Kete model nuk mundet cdo kush ta startoj sepse zakonisht per te marre te drjeten ekskluzive te shitjes se mallrave apo sherbimeve te ketij lloj koncepti duhet pagu miliona. Keto miliona paguhen vetem per me e mujt me e perdoren firmen apo emrin e kompanise nga e kemi ble te drejten per me i shit produktet.
Per me e startu p.sh. nje McDonalds duhet me pagu 2 milion e me shume dollare, vetem per ta perdor emrin “McDonalds”. Plus mandej vijne blerja e mallrave, interiorit etj. Pastaj McDOnaldsi e kerkon nje perqindje te caktuar te fitimit per cdo hamburger te shitur apo pije qe blehet ne dyqanin tend.
As ky model nuk e garanton pamevaresine ekonomike, pasi qe per te arritur ate duhet pasur 100 persona dyqane te tilla. Nese mundesh me i startu 100 restaurante te McDonaldsit atehere e ardhmja eshte  e ytja.
SHembujt tjere te konceptit Franchise ne Kosove/SHqiperi/Maqedoni jane Jysk, Western Union, Distributoret e oreve Omega, Zara, Mango, H&M, etj. Te gjitha keto kushtojn multum miliona per ta stratuar veprimtarine. Sigurisht qe ka edhe firma apo kompani shqiptare  me kete model qe jane startuar neper trojet tona. Per kete nuk e di. Nese ti e din me trego te lutem.

Ne Suedi modeli i franchise-it ka arrit ne vitet e ’70ta. Ne Fillim Suedia e ka gjyku kete model te jete model piramide dhe jo ilegale.

Cdo ndryshim eshte pak dramatik dhe traumatik ne cdo lami te jetes. 🙂
Sot ky model ne Suedi sjell miliarda krona cdo vit dhe mbi 20 mije njerez jane te punesuar neper dyqane te ndryshme te firmave te ndryshme te ketij model. Nga shitjet e ktij modeli ekonomia e Suedise rritet me qindra mijera miliarda krona, me saktesisht mbi 20 milion Euro, vetem ne vitin 2010. Cdo vit rritet ky numer.

Nje aspekt negativ eshte se firmat e medha te franchazit i “mbysin” dyqanet lokale sepse bleresit zakonisht shkojne te firmat e njohura. Dyqanet lokale duhen te mbyllen apo bankrotojne.

MLM
Multi Level Marketing ne ekonomine e Suedise kontribon me miliona krona

Modeli i trete i biznesit qe gjithashtu eshte kriju ne SHBA eshte e ashtuquajtura ne anglisht MLM (Multi Level Marketing apo Network Marketing. Ne shqip do te kisha perkthy marketingu ne nivele te shumta apo Marketingu i krijimit te rrjetave shitese.
Kompania e pare ne SHBA eshet quajtur AMway (American Way) qe ka shitur pordukte te kozmetikes, vitamina, produkte te higjienes etj. Kjo kompani egziston ende dhe operon ne mbi 200 vende te ndryshme te botes.
MLM eshte nje kombinim i shitjes direkte dhe franchaise. Dallimi me i madh eshte se ketu ta marresh te drejten ekskluzive me i shit produktet e nje kompanie nuk kushtojne miliona dollar por aq sa kushton produkti.
Ky model bazohet ne rekomendim te shitjes se produkteve dhe sa here te rekomendon kete produkt ti do te merr provizion apo kompenzim. Ky eshte nje model shume demokratik, pasi qe cdokush ne rrjet mundet me u kompenzu. Ne kete model shume njeerzit jane be multi milionera, por edhe shume njerez jane mashtruar nga kompanite jo serioze qe e kane shfrytezu kete model qe te pasurohen ne menyure te shpejte. Kjo ka ndodh edhe ne SHqiperi  ne vitet e ’90-ta e mbaj ne mend loja e Piramides.

Shembuj te kompanive  te modelit MLM qe jane duke operuar ne Kosovem Shqiperi e Maqedoni jane Herbalife, Oriflame, tani ka eksploduar LR. eshte edhe Amway etj.

Me kete model nderton rrjet ku i shet produktet dhe sa me i thelle eshte niveli i rrjetit aq me i madh kompenzimi.

Une e rekomendoj kete model, por me kompani serioze. Zakonisht nuk te duhet kapital i madh per ta startu kete biznes, por duhet me pas kujdes se kush ta prezenton kete model, a jane produktet e sigurta, sa vite ka egzistuar kompania dhe si duket kompenzimi ekonomik.

Ne artikujt e mi te ardhshem do te shkruaj me shume per modelin e biznesit MLM apo Network Marketing, sepse ky eshte model i te se ardhmes.

Me shkruaj apo me kontakto nese ke deshire me dite me shume per modelet e biznesit tek:
elvira@lookfeeldogood.com

Biznesi qe mvaresh apo biznes qe te sjell pamevaresi?

A ke biznes qe mvaresh apo biznes qe te sjell pamevaresi?

E di qe fjala pamevaresi perdoret ne nje kontekst tjeter te perditshem e jo ne boten e biznesit. Ne tregjet shqiptare ende jo. Sidoqofte mire eshte t’ja fillojme me kete terminologji sepse bizneset e sukseshme jane ato te cilat e bejne personin qe e drejton biznesin financiarisht te pamevarur.

Ketu poshte  ekam ilustru personin qe ka biznes qe e ben te jete i mvarur tere jeten dhe personin ku modeli i biznesit e ben te pamevarur.

Personi i mvarur:                                                                  Personii pamvarur:
Punon vet                                                                             – Punon zakonisht ne grupe/ekip       


Eshte zakonisht specialist (mjek, advokat,                    – Nuk menaxhon vete, por e drejton   

automekanik, kepuctar, etj)                                                 punen se bashku me te tjeret

– Vete menaxhon dhe nuk i jep                                          – Nuk eshte perfeksionist/e, por ky       
askujt te ben punen e saj/tij sepse ky person                    model bazohet ne kontribut te gjithve           
eshte perfeksionist. (askush nuk din me be                      Ketu nuk ka menaxher por drejtues te
punen si kjo apo ky)                                                         punes                                       

– Punon non stop vetem per te mbijetuar                         – Punon per te jetuar nuk eshte ne kufi te
                                                                                             bankrutit
– Modeli i punes bazohet vetem ne nje nivel                   – Modeli i punes bazohet ne disa nivele me
qe qe e ben kete person te mvaret nga klientet                qindra/mijera konsumatore & bashkpuntore   
non stop.

– Zakonisht ky person e udheheq vetem kete biznes           – Ne kete model ka me shume udheheqes

– Nivelin e kontrolles e ka ne nivel te larte                          – Ketu i besohet punes se perbashket

– Zakonisht eshte biznes i vogel me nje apo                       – Zakonisht eshte biznes i madh me min.   
disa puentore ku vetem nje menaxhon                                 100 punetor/bashkepunetor

– Ky person punon per te holla                                            – Te hollat punojne per kete person

Me keto krahasime nuk eshte qellimi me tregu apo thene se njera eshte me e mire se tjetra, por se ka dallim modeli i majte prej se djathtes. Specialistat do te na nevojiten gjithmone dhe falemnderohem qe jane perfekt dhe deshirojne ta bejne punen perfekt. Nuk kisha pas deshire qe nje advokat apo mjek mos te ma kryej punen si duhet.

Modeli i biznesit eshte qelesi i pamevaresise. Nese advokati e ka kriju modelin e punes qe 100 advokate te punojne per te dhe me te ku te gjithe se bashku fitojne atehere ky advokat do te jete i pamevarur gjate. Modelin e pamevaresise krijohet duke dizajnuar sistemin e marketingut dhe ate te kompenzimit ekonomik.

Ne tregjet kosovare apo ne pergjithesi ne trojet tona shqiptare kryesisht egziston vetem nje model. Ky i majti.

Ne kete blog do te bej shkrime dhe do ti prezentoj modelet e biznesit qe kane potencial me te madh te bejne personin qe e udheheq biznesin te pamvarur financiarisht.
Pamvarur finanaciarisht dmth. qe mos te kete nevoj te punoj asnje dite, ndersa te hollat te gjenerohen nga produktet apo sherbimet qe sistemi i rrjetit apo marketingut i gjeneron. Pra personi ska nevoj me qene aty fizikisht por sistemi qe u kriju e drejton punen automatiksiht. Me shume per kete ne postimet e ardhshme.

Ndaj me poshte komentet apo pyetjet qe i ke.

advokat                     Versus                         modelet e rrjetit

Pse bizneset e vogla dhe te medha duhet te jene ne rrjetin LinkedIN

Pse bizneset e vogla dhe te medha duhet te jene ne rrjetin LinkedIN


Bizneset e vogla apo te medha, jane gjithmone te mvarura nga konsumatoret.

Bizneset e vogla dhe te medha ne LinkedIN1/3 e popullesise jane te regjistruar ne Facebook. Ka mjaft ndermarres qe punojne nepermes Facebook-ut dhe shume here punonjesit mbas ketij gjiganti te madh me rregullat e tyre e procedurat e kane be me veshtire per biznese te depertojne me lehte tek konsumatoret. Ne anen tjeter ka mjaft biznese qe kane lulezuar bere multi milioner duke bere marketing dhe shitje nepermes Facebook. Pyetja eshte a mjafton vetem Facebook-u ? Pergjegjja eshte jo. Eshte si lotteri te mvaresh prej nje aktori qe ta drejton biznesin indirekt. Prandaj edhe njerezit kerkojne kanale tjera te depertojne kur ajo em e hershmja e ben me veshtire procesin e marketingut. 

Kanali i rrjetit social qe eshte duke lulezuar me shume se Facebook-u momentalisht eshet LinkedIN! Sonte eshte nje webinar per kete! Per ty qe e drejton biznesin apo ke plane te startosh ate, Linked IN do te jete burrim interesant i konsumatorve. Ne tregun shqiptar nuk e di se si shfrytezohen keto kanale sociale per biznes , por mire eshte te kete informata.

Per me shume info rreth ketij Webinari kliko ketu! 

A je e/i lindur ta kesh biznesin tend? Cka po pret?

A je e/i lindur ta kesh biznesin tend?

Ska lidhje se a eshte fjala per biznesin e madh apo te vogel, kur je lind ta kesh ate, asgje nuk do te ndal, perveq vehtes tende.

Shiqoje ketu.

Kjo foto ilustron fakte qe ben ta dish se a je bere te jesh shef i vehtes tende apo te punosh per dikend tjeter.

A je lindur ta kesh biznesin tend?

Perkthimi vijon ketu:

1. E urren Status Quon (ne pergjithesi, “Pse asgje nuk ndryshon”)
2. Merzitesh shpejt
3. Etiketohesh si rebel/e
4. I kundershton autoritetet
5. Je e/i perjashtuar nga puna, apo e ke leshu vet disa here
6. Je e/i fiksuar (ne ide, gjera, sende, vizione etj)
7. Kurre nuk pushon
8. Muhabetet e vogla nuk jane per ty (Bisedat veq sa per me fol)
9. Nuk i pershtatesh normes……..

Nese ti je ky ilustrim atehere mos prit me!

Nese te mungon motivimi apo inspirimi mundesh lirisht te me kontaktosh.

Ska lidhje se cfare ideje ke. Nese ajo ty te pelqen dhe ti i beson asaj mos u ndali. Ti degjosh te tjeret me shume te dekurajojne se sa qe te inkurajojne.

Me shkruaj tek:
elvira@lookfeeldogood.com

Aty mund te flasim me shume per iden apo idejat tuaja.

5 arsye pse qellimet duhet shkruar ne leter

5 arsye pse qellimet duhet shkruar ne leter

Qellimet jane te rendesishme per biznes, por edhe per jeten ne pergjithesi.

Me kete shkrim deshiroj te ndihmoj  ty nese deshiron ta kesh nje jete ashtu sic e enderron dhe e don vet.
Asgje nuk mund te arrijme pa e pas nje plan.
Planet i bejme kur udhetojme, e zgjedhim destinacionin para se mu paketu. I zgedhim rrobat dhe cdo gje qe na duhet per ate udhetim.
Apo edhe martesa. E planifikojme lokalin, e kemi listen e mysafirve, ku kush do te ftohet, ulet, cfare muzike, etj. Te gjitha keto planifikohen dhe shenohen.

Per plan te jetes ne pergjithesi nuk planifikohet shume? Pse eshte veshtire te aplikohen qellimet ne praktike?  Nuk na kane mesuar neper shkolla. As ne rrethet tjera shoqerore apo familiare sepse rralle dikush apo askush nuk e praktiku.

Ata te cilet jane hy ne rrugen e zhvillimt personal apo te biznesit e dijne se pa  pa qellime s’ka destinacion. Lexojme me shume literatura te atyre qe i kane apliku keto ne jete.
E dijne edhe sportistat edhe artistat e mire. Nderrmaresit e sukseshem nuk punojne asnje dite pa e planifiku biznesin. Ata te cilet arrijne e kane dite kete.

Sot nepermes kanaleve te internetit  kemi pasqyre,shembuj  dhe dituri tjeter.

Me poshte vijojne 5 arsye se pse qellimet duhet te shenohen. I kam percjell edhe personat tjere, hulumtoj cdo dite, percjelli blogje, libra etj. Keto 5 aryse jane permbledhjet e shenimeve te Michael Hyatt, autor i New Yourk Times “bestseller”, nderrmares, ligjerues etj. Ate qe e ka deshiruar e ka ai sot.

Pse te shenohen qellimet:

1.  Sepse te shtyjn te dish me kjarte se cka deshiron. Ketu mund te referojme tek udhetimi. Nese nuk din se ku do te shkosh nuk din as cilat rroba ti marresh. Qellimet te ndihmojne te mendosh  dhe nderrmerr hapat specifike. Cka.

2. Sepse te motivon te marresh hapat e duhura. Qellimet e shenuara jane hapi i pare. Duhesh edhe te reagosh. Anglisht thuhet “take action”.  Me ec e punu e jo vetem me shiqu qellimin.  Qellimet e artikuluara me fjale nuk mjaftojne. Kur te shiqon nje qellim te shenuar truri fillon te punon pertej kornizave te caktuara.. Truri eshte nej organ qe bazohet ne zgjidhje te problemeve. Ne kete hap pyetja eshte kur dhe cka me ndermarr.

3. Sepse te ndihmon ti filtrosh mundesite tjera qe nuk i ke menduar me heret. Pas cdo hapi te sukseshem qe e ben do te lindin mundesite te reja.  Ketu duhesh te jesh e/i kujdesshem qe keto mundesi mos te largojne koncentrimin e ndonje qellimi dhe fillojne te punojne me diqka tjeter. Qellimi i rri apo i vjeter duhest shenuar dhe shikuar cdo dite.

4. Sepse te ndihmon ta kapercesh rezistencen. Cdo enderr, cdo qellim, vizion e ka rezistencen dhe friken e vet. Truri eshet i ushtruar te thote jo, te mendon jo apo ne rerziqe. Dhe lehte eshte qe rezistenca ta fitoj qellimin ne mendje.
Qellimi i shenuar te ndihmon te fokusohesh dhe te mbash qellimin e gjalle duke punuar per te.

5. Sepse do t’a mundesoj ty ta shohesh progresin dhe suksesin e edha ta festosh ate. Jeta nuk eshte e lehte. Sidomos nese punojme shume e nuk kemi suksese apo na mungon ate qe e deshrojme ne te vertete. Qellimet e shenuara na bejne te vetedijshem per hapat qe i kemi marr kur te arrijme sukses. Dhe kjo natyrisht duhet te festohet.

Ne postin e ardhshem do te ndaj me ju se cka kam arritur une kur ia kam fillar ti shenoj qellimet.

Edhe ti nga sot mundesh t’ja  fillosh me qellimet e “vogla”. Provoje me 3 muaj.
Cka deshiron te arrish mbrenda ketyre 3 muajve?

qellimet

Cdokush deshiron ta kete me mire, por ralle kush ndryshon

Sot do te shkruaj per Epoken e Re, ate te Informacionit.

…qe dmth strukturat e shoqerise se vjeter te epokes se Industrializmit jane duke u zhdukur, shkaterruar apo ndryshuar totalisht.

Cdo revulucion ndodh njehere. Ashtu edhe revulucioni i internetit dhe strukturave te informacioneve. Ky revlulucion eshte duke ndodhur mu tani ne kete cast perderisa je duke e lexuar kete post.  Nese deshiron te jesh ne casje te rjedhave dhe te jesh ne kete vale bashkangjitu tani.  Jo neser as masnaser por tash. Lexo, hulumto edhe percjelli edhe artikujt e mi edhe ato te ngjajshme si te miat.

Cka do te thote ky ndryshim ne te perditshmen tone?

Ne boten perendimore ky ndryshim eshte duke ndikuar ne jeten e njerezve ne menyre kolosale. Ne ate te karrieres e besa edhe shendetit, pasi qe shendeti eshte i lidhur me stilin e jetes qe e jetojme.

Perderisa ne epoken e Industrializmit puna te ka mbajtur ty, kjo epoke e re e ketij shekullit eshte ndryshe. Ti do ta mbash punen. Ate nese je e zoja apo i zoti. Nese je ne rrethana.
Nese jo, do te ngelesh jashte sistemit.Kjo ere kekron ndryshime masive te te menduarit dhe krijuarit. Ne shekullin e kaluar shteti dhe punedhenjesi ka qene pronari i jetes tende. Ti ke shkuar ne pune, jeten aty e ke kalu edhe si kompenzim e ke marr nje shuem te hollave qe zakonisht quhet rroge dhe qe te ka te ndihmu te mbijetosh e jo jetosh. E ke pas te caktuar  deri ne cilen moshe te punosh qe do te kishe mundur ta marresh pensionin pastaj.

Edhe ky fakt i fundit, pensioni eshte teprice e epokes se kaluar.Historia e saj gjindet ne Gjermani ne fund te viteve 1800, kur edhe jane krijuar pension. Punoni deri ne 65 vjeq qe te kompenzoheni pastaj kur nuk jeni ne gjendje te punoni me.
Por a e dini cka?….ne ate kohe njerezit kane jetuar vetem deri ne moshen 45 vjecare..Kjo ka qene mesatarja e moshes tek burrat sidomos.  Keshtu qe te gjitha te hollat qe jane krijuar duke ju falenderuar ketyre nejerzve qe e kane dhane jeten ne pune ato ju kane mbetur shtetit.

Strukturat e atehereshme ende jane sot..puna ku ti e kalon afer mesatarisht 80.000 ore ne vite nese punon 5 dite ne jave nga 8 ore afer 40 jave. Nese punon me shume atehere natyrisht qe i kalon dhe i dhuron punedhenesit tend me diturine tende sigurisht 90.000 ore ne vite. Shumica prej nesh punojme me shume. Punedhenesi, shefi apo pronari, perfiton prej teje edhe ty te takon nje perqindje shume e vogel e rroges. Nuk krahasohet ne fakt se cka ki kontribu me jeten, diturine tende.Kjo dmth shkurt, se ti e shet vehten, krijimin tend dhe jeten tende ne fakt per nje kompenzim te vogel edhe ne fund nuk dihet se a do te marresh pension sepse fondet jane hargjuar, njerezit jetojne me gjate sot e besa edhe jemi shumuar mjaft.
Te hollat qe jane “kursyer” ne fondet e pensioneve  tregojne prognozat qe do te hargjohen nga ata qe jane lundur ne vitet e 40-ta edhe pse veq kane qene te hargjuara nga qeveritaret e bankat boterore.

Cka do te bejne ne te tjeret?

Fakti tjeter…plot kompani jane duke u zhdukur e duke shkuar ne bankrupt e korrupt.  Te hollat jane atje tek njerezit qe dijne te krijojne mundesi te reja.

Ketu hyn Epoka e Informatikes, ndryshimit. ajo moderne. Ku njerezit i krijojne punet e tyre. Eshte epoka e krijimt te rrjetave ku te gjithe se bashku gejenrojme te holla se bashku.  Natyrisht qe edhe ketu na duhet nje sistem. Ato veq egzistojne, jane te testuara qe nga vitet e 6ota dhe ne veprim e siper. Ne librin e expertit te biznesit dhe financave “The Business of the 21th Century” shkruan Robet Kiyosaki mu per kete fakt. Network Marketing!…Marketing i Rrjetave. Nuk me del ky postim te shkuraj aq sa deshiroj une por ky artikull eshte vetem sa per ta zgjuar nje qelize te trurit qe eshet koha te ndryshojme. Te ecim me zhvillimin.

Koha eshte veq duke ecur, pyetja eshte a po ec edhe ti me ate?

Apo duash te mbetesh ne vitet 1800 ende? Ate vetem ti e zgjedh! Ja ku e ke informacionin dhe kanalin nga  mund te ja fillosh hulumtimeve.

Deri ne postimet e ardhshme te deshiroj nje dite efikase dhe krijuese.

Me percjell edhe tek faqja ne Facebook.

A je ti ajo ose ai te cilet i kerkoj?


 

 

Momentalisht jam duke krijuar mundesite per hapjen e nje tregu te rri ne industrine e “Wellnes-it” ne Kosove, Shqiperi dhe Maqedoni.

Ky treg ka potenciale te pafudshme te zhvillimit edhe ne aspektin ekonomik. Industria e “wellness-it” apo e te qenurit te shendosh eshte nje nder industrite me profite me te medha globale momentalisht. Njerezit jane duke u bere me shume te vetedijshem per shendetin dhe te pamurit e tyre. Njerez te cilet duan te jetojne te shendoshe deri ne fund te jetes, dhe jo te vdesin te semuar nga nje, dy apo tri semundje te ndryshme..

Qëllimi im nuk eshet vetem te krijoj nje treg qe ende nuk egziston neper trojet tona shiqptare por edhe t’ju krijoj individeve,  sidomos grave dh ete rrinjve mundesi te behen te pamvarur ekonomikisht, dhe njekohesisht te ngris nivelin e vetedijes per shendetin mbrenda dhe jashte trupit tone.

Hapja e tregut nuk eshte nje proces i shkurte. Por perkundrazi, eshte nje proces i i gjate dhe i pafundshem. Keshtu qe me duhet nje “TOP” grup me nje vetdije te larte te menagjmit dhe biznesit qe zgjerohet dhe rrtitet me kohen. Edhe ata te cilet nuk i frikohen kontakteve jane te mireseardhur.

Jam duke kerkuar persona qe kane kane aftesi t’i shfaqin potencialet ne rEZULATTE KONKRETE.

Te kerkoj ty qe:

E ke nje qëllim me te madh me jeten se ta marresh nje rroge sa per te mbijetuar. Me kontakto nese e ke kuptuar kete gje tani. 🙂

– Ke atribute  te nje udheheqese dhe  me udheheq punen drejt nje qellim vet edhe ne grup eshte e natyrshme per ty.

– E beson aftesine tende dhe i beson vetvetes per te hyre ne nje “projekt” qe ka potenciale te mira ekonomike dhe shoqerore. 

– Ke kompetence sociale qe do te thote i din kodet e te sjellurit.

– E ke vetiedijen e larte ne aspektin e  etikes dhe moralit, te drejtave te njeriut, mbrojtjes se ambietit etj..

– E zoteron me se paku gjuhen angleze, ne shkrim, lexim edhe komunikim.

Personat te cilet lajmrohen do t’ju jipet materiali i duhur per prezentimin e ketij projekti dhe pastaj ata do te intervistohen per bashkepunim te metutjeshem.

Pasi qe ky projekt e ka drejtimin shqiptar dhe global komunikimi ne mes personave ne rrjetin e biznesit qe do te krijohet dhe do te jete nepermes kanaleve te ndryshme te komunikimit ne internet.

Me rendesi eshte te permendet se ky post nuk eshte oferte pune por nje prezentim i nje mundesie per bashkepunim te krijimit te nje rrjeti te biznesit shqiptaro-boteror  mbrenda nje industrie te popullarizuar dhe te kohes. Mundesite e profitit ekonomik mvaret nga ambicioni yt dhe efekti i punes tende.

Nese e ndin qe kjo eshte diqka per ty mos ngurro dhe me shkruaj ne:

elvira@lookfeeldogood.com

Per te shiquar se per qka eshte fjala kliko me poshte:

Zgjedhe nje gjuhe qe e kupton .

http://lookfeeldogood.nsedreams.com