Tri gabimet me te medha qe behen me MLM bizneset

Tri gabimet me te medha qe behen me MLM bizneset

MLM bizneset jane duke u bere pjese e zakonshme e te se perditshmes tone. Nese ende nuk je e/i njohur me termin MLM kliko ketu ket te lexuar me shume. Kthehu prap te ky artikull pastaj.

Pa marre parasysh se cilen kompani e reprezenton apo ne cilen kompani je distributor i produkteve, ky postim do te ben te kuptosh nje gje qe nuk e  ke menduar fare perpara apo qe askush nuk ta ka thene.

Po e marr shembull prap tregun shqiptar pasi qe e dua vendin tim, aty jam duke i hulumtu gjerat dhe kan deshire te menaxhohet biznesi si biznes dhe asgje tjeter.

Industria e biznesit mbrenda MLM-it (Multi Level Marketing) eshte duke u perhapur shume ne trojet tona, ne Kosove, Shqiperi, Maqedoni e sigurisht edhe ne Presheve. Dituria e marketingut eshet zero. Pse?

Poshte vijojne tri gabimet qe ndermarresit brenda MLM-it i i bejne kur flasin per kompanite qe i reprezentojne.
1. Fokusimi tek kompania, e jo tek vet nderrmaresi

2. Marketingu bazohet ne te gjitha produktet e jo vetem  ne nje specifik

3. Jo njohuria  e tregut

Tash do te flas per secilin fakt ngapak dhe shpresoj se qe nga sot ti do te ndryshon menyren se si mendon kur te menaxhon nje biznes dhe gjithashtu shpresoj se ky artikull do te ndihmoj pak a shume.

Gabimet

Badfocus
Fokus i gabuar!

1. Fokusimi tek kompania e jo vet nderrmaresi
Shumica, apo te gjithe ata qe punojne me kompanite mbrenda industrise se MLM-it, mendojne qe kompania eshte kryesorja. Gabim!
Nese e drejton ndonje biznes, duhesh ta kuptosh se arsyeja se pse njerezit te bashkangjiten ty si partnere apo si kliente je  vet TI!
Ti je personi qe do t’i terhjek apo largon  audiencen tende apo klientet e tu.
Kompania qe ti e reprezenton e ka nje detyre. Ajo eshte prodhimi i produktit.
Detyra jote eshte me e fut produktin ne treg dhe me e shit ate me sukses. Niveli i suksesit apo deshtimit mvaret vetem nga ti.
Puna jote kryesore eshte me kriju relacione me njerez dhe me be marketingun terheqes.
Menyra se si i krijon relacionet me klientet dhe si e menaxhon maketingun do te vendos  prognozen e shitjes.
Nga sot ti vetem do te fokusohesh ne ty. Ti je produkti dhe ti je kompania!
Kompania e produkteve eshte vetem prodhuesi. Mos humb shume kohe duke fol per prodhuesin.

2. Marketingu bazohet ne te gjitha produktet e jo vetem  ne nje specifik
Gabimi tjeter i madh qe behet eshte se personat qe punojne me MLM nuk fokusohen ne nje linje te produkteve por ne te gjithat. Nuk mundemi me ju drejtu te gjithve, sepse do te mbarrojme me pak apo me asnje!

Edhe pse njerzit kane nevoje per te gjitha produktet/sherbimet, puna jote eshte me e specifiku nje linje te produktit.
Pra, ti duhesh me dite tregun tend. Duhesh me dite se cka i mungon tregut dhe gjithashtu me cfare zgjidhje po i ofrohesh ti tregut.
Me i degju te gjitha kompanite e MLM-it thojne se secili e ka produktin me te mire. Edhe nese  kjo eshte e vertete, ty nuk do te ndihmon me shit produktin, sepse cdo kompani e thote te njejten gje. Per ate arsye ti jo vetem qe duhesh me e njoft tregun por edhe produktin qe e shet.  Duhehs te behesh NJE me produktin tend!

kushthotecka
Kujt i dhem ku?

3. Jo njohuria  e tregut
Me ofru dicka pa e dite se cka deshiron tregu eshte barabarte me deshtim per shumicen e bizneseve.
Statistikat qe behen ne SHBA dhe Evropen Perendimore ne pergjithesi tregojne se nese startohen 100 firma biznesi mbrenda pese viteve do te mbijetojne vetem 10 firma. Pas 10 viteve do te mbijetoj VETEM nje firme.
Ky eshte rezultat i marketingut te dobte, jo njohjes se menaxhimit dhe jo njohjes se tregut. Per ta njohur tregun duhet hulumtu ate.
Per t’ja filluar me hulumtu tregun duhet me se pari te dijme se kush eshte klienti yne? Cfare problemi ka klienti? Cka i mungon?Si e flet gjuhen? (Ketu nuk po flas per gjuhe te vendeve, por fjalet specifike qe klienti i perdor).
Shkurt e shqip duhesh me mendu ” ku eshte dhimta e klientit  tim”

Informacionin e marketingut e drejton nevoja e zgjedhjes se problemit!

Ketu poshte do ta dhuroj nje liber digjital qe do ta ndryshoj mendimin si ta menaxhosh biznesin mbrenda MLM-it. Libri quhet “7 genjeshtrat me te medha mbi Rrjetet e Marketingut” dhe eshte ne gjuhen angleze.  Kur e lexon librin ti do te kuptosh faktin se pse 97% te atyre qe mirren me MLM deshtojne.

Kliko ketu per te dal te faqja e librit.

Your email address will not be published. Required fields are marked *