Multi Level Marketing dhe zhvillimi ekonomik

Multi Level Marketing dhe zhvillimi ekonomik

Zhvillimi ekonomik te modeli i Multi Level Marketing(MLM) eshte global dhe gjigant.  MLM eshte nje model i biznesit qe referohet tek shitja direkte ne mes prodhuesit dhe konsumentit nepermes personit qe e perfaqeson kompanine, qe zakonisht quhet konsulent apo distributor i pamvarur.

Me shume per kete model kam shkruar ketu.

Ne kete artikull do te shkruaj per kontributin qe industria e MLM-it sjell ne ekonomine globale si dhe ne vendet Evropiane. Statistika eshte marre nga organizata boterore e shitjes direkte www.wfdsa.org

Kompanite e MLM-it jane kryesisht te bazuara ne SHBA, por ka edhe prejt kompanive qe startohen edhe ne Evrope. Egzistojne mijera kompani mbrenda MLM dhe kategorite jane te ndryshme, si psh. kozmetike, veshembathje, komerciale, libra, gastronomi,sigurime, banka, sport, rekreacion, shendet, SPA etj.

Sipas statsitikave te vitit 2012 ne bote teresisht jane angazhuar mbi 89 milion njerez ne shitje direkte dhe kane kontribuar me gjithsejt 166 miliard dollare ne ekonomine globale.

Ata te cilet regjistrohen te distribuojne produkte apo sherbime e bejne kete per te fituar ekstra te ardhura apo edhe ka prej atyre qe deshirojne edhe ta krijojne tregje me te medha.

Statsitika per trojet tona shqiptare nuk ka ende, me siguri sepse tregjet jane shume te vogla ende. Nga Evropa Lindore ka statistika vetem per Soveni e Kroaci.l Ajo figure do te vijon me poshte.

Tregjet me te medha jane SHBA, Kina, Japani, Korea e Jugut, ndersa Evropa e ka vetem 16% te tregut. Ketu mund te shofim se tregu ka potenical edhe me te madh te rritet. Vetem SHBA-ja e ka mbi 40% te tregut.
Ketu poshte vijon imazhi qe i ilustron tregjet me te medha dhe top 10 tregjet ne bote.

Statistikat globale te industrise se shitjes direkte
Statistikat globale te industrise se shitjes direkte

SHBA ka kontribu ne ekonomine globale me 31 miliard, ndersa ajo e Evropes me 25 miliard.

Me kete artikull deshiroj te tregoj se industria e MLM-it eshte e madhe dhe ka potenical te rritet edhe me shume, sidomos neper trojet tona.

Cka duhet ditur distributoret tane aq sa e kam pa une eshte te fokusohen ne qellime pse e bejne kete, ne produkte se cfare kvaliteti jane dhe si duket plani i kompenzimit. Poashtu edhe ne modelin e MLM-it dhe te kompansie qe punojne. Dhe natyrisht te mos jene agresiv ne shitjen e produktit.

Qellimi nuk eshte me fitu miliona edhe pse shumica mendojne qe kjo do te ndodh. Qellimi eshte cka me be me milionat e fituara.

Kompania ime qe une e kam te drejten ekskluzive te distribuoje eshte e bazuar ne medicinen e gjenetikes si dhe ne barerat e lashta etnobotanike. Kompania Nu Skin, gjindet ne Kursin e akcioenve te New York-ut  (origjinal: New York stock market), gje qe tregon se cdo profit eshte transparent dhe dihet se ku investohen te hollat e fituara. Per te regjistruar ne Tregun e Akcioneve te New Yorkut duhet kompania te kete fitime mbi 1 miliard dollar. Nga mijera kompani brenda MLM-it vetem disa jane te regjistruara ne kete treg. Edhe kete fakt duhet shiqu dhe hulumtu para se te regjistrohehs ne ndonje kompani.
Kontributi i Nu Skini-it ne tregun boteror ka qene ne vitin e kaluar 1.7 miliard dollare. Eshte shume shume e madhe qe shume pak kompani arrijne ta bejne. Kjo dmth se produktet jane te mira dhe shiten.

Poshte eshte figura qe ilustron tregun Evropian dhe ate lindor. te industrise se shitjes direkte .Aty figuron gjithashtu edhe Slovenia dhe Kroacia.
AtopSlovenia dhe Kroacia, se bashku me Turqine dhe Bulgarine
Slovenia ne vitin 2012 i ka pasur 16.642 persona qe kane distribu produkte apo sherbime nepermes MLM-it me fitim 14 milion dollar, ndersa Kroacia 32.650 persona qe kane kontribuar ne zhvillimin e ekonomise se vendit me 261 milion dollar.

Keto jane para te medha! Apo jo?

Per te ditur me shume per MLM dhe shitjen direkte me shkruaj tek:
elvira@lookfeeldogood.com

Elvira

Pershendetje dhe ju flmnd per pergjigjjen,

Sigurisht qe taksat duhen t eulen per bizneset e vogla, ky artikull bente fjale vetem per modele te biznesit.

Ju pershendes
//E

Your email address will not be published. Required fields are marked *