Lirimi i mendimeve dhe emocioneve negative ne trup nepermes EFT-se

Lirimi i mendimeve dhe emocioneve negative ne trup nepermes EFT-se

Struktura e mendimeve te shumices nga ne eshte negative. Nga kjo ndikon edhe gjendja emocionale e edha ajo fizike.

Ne kete video me poshte  ekam shpjegu se cka eshte EFT dhe pse une e perdori kete tekink ne seancat e mia me klientet.

Shkurt mund te shpjegoj se EFT eshte nje teknike qe bazohet ne c’bllokimin e energjise negative ne trup.Burrimin e ka tek teknika e lashte e akupunktures dhe lirimit te emocioeneve jo te mira.

EFT dmth Emotional Freedom Techique dhe eshte shume efikase per lirimin e depresionit, ankthit, frikes, dhimbjes apo brengave te perditshme qe i kemi.

Zakonisht perdoret kjo teknike me njerez me trauma te medha te luftes, ata qe kane fobie, frika te ndryshme.

Eshte shume efikase pasi qe nuk perqendrohet dhe thellohet shume ne te kaluaren por fokusohet ne te tashmen pa hyre ne detale. Symptomet e se tashmes jane reflektim i mledhur i te se kaluares.

Mos e mbaj energjine negative ne trup shume gjate sepse do te shkaktoj inflamim te trupit qe do te thote se trupi do te jete me i ndishem dhe me i pranueshem per semundje dhe infektime te ndryshme. Sot e dijme nepermes tekonologjise me moderne qe truri i shendosh sjell trup te shendosh. Mendimet negative jane rezultat i trurit jo te shendoshe. Depresionet gjithashtu shkaktohen nga inflamimet ne trup, e ato jane shkaktuar sepse niveli ushqyes i trupit eshte zvogelu per shkak se keto mendime i kane shkaktu trupit stres. Kur trupi eshte ne stres, brenge, konsumon me shume vitamine dhe mienrale. Kur ato shpenzohen ne trup atehere ndodhin inflamimet.

Videoja e pare e prezenton EFT-ne, ndersa ne videon e dyte  ekam demonstru EFT dhe si shembull e kam marre dhimbjen e kokes. Dhimbja e kokes eshte si rezultat i presionit qe i kemi be vetes si dhe paragjykimeve dhe kerkesave te medha qe i kemi ndaj vetes. Ndonjehere kemi dhimbje ne koke edhe ne qofte se jemi shuem te lodhru nga stresi, nuk kemi pi uje te mjaftueshem, por arsyeja psikosomatike e kesaj eshte kryesisht shqetesimi.

Pjesa e dyte

Your email address will not be published. Required fields are marked *