Si e shfrytezon fuqine tende dhe pse mendimi pozitiv?

 

Si e shfrytezon fuqine tende dhe pse mendimi pozitiv?

Mendimi pozitiv  lidhet ngushte me identitetin e fituesit dhe zakonisht aplikohet cdo dite nga njerezit pozitiv. Mendimi pozitiv eshte me veshtire te aplikohet me ata te cilet identifikohen si viktima.

Viktime eshte personi qe fuqine  e vet ia dhuron dikujt tjeter per me vendos per jeten e tij apo saj.

Signalet e viktimes jane:
– Ankesat konstante

– Fajesimet, te tjerat apo vetja fajesohet

– Mendon negativ

Signalet e fituesit jane:
– Fokusohet ne zgjedhje te problemit me shume se ne problem

– Pergjegjeisne e gabimeve i merr mbi vete, dhe askush tjeter nuk i ka faj

– Mendon pozitiv

Ne ligjeraten e Presheves kam folur per viktimizem dhe si te lirohemi nga ky identitet.

Tja shpjegosh nje vitkimes mendimin pozitiv eshte njejte sikur ti tregosh te verberit si duket ngjyra e bardhe.
Nje klip i vogel nga Seminari en Presheve, 16 maj 2013

krasniqi miriman

faleminderit elvira edhe une po i sugjeroj te gjitha dhurata e juaja se duhet qe anija ta vazhdoj destinacionin e duhur dhe nje dite ne mengjes i thashe vetes a mjafton qe boll me keto mendime deskruktive se jeta ime ka vlere keto mendime jane shume te kota ,gjithcka le te vjene dhe te shkoje une jame drejtusi i cdo mjeti qe e dretoj ju faleminderit per mbeshtetjen e juaj zoti ju bekofte

Atifete

Faleminderit, dhuratat e juaja jan shum te vlefshme,shpresoj qe te me ndihmojne mua ato dhe keshillat e juaja gjithashtu! Ju pershendes!

Your email address will not be published. Required fields are marked *