Omega 3, vaji i peshkut dhe depresioni

Omega 3, vaji i peshkut dhe depresioni

Vaji i peshkut dhe depresioni jane te lidhura ngusht me njera tjetren.

Depresioni eshte nje gjendje qe paraqitet nga faktoret e ndryshem, por edhe nga niveli jo uqshyes ne tru dhe trup.

Ne postet e kaluara kam shkruar per trurin dhe mrekulline e tij. Kliko ketu per te dal tek ai postim.

Omega 3 eshte vaj essencial per kete organ. Eshte baze, prej qe jemi ne bark te nenes.

Kete video ia kam kushtuar shtatezeneve, pasi qe ato hyjne ne nje proces ku duhet ushqyar dy trura. Te foshnjes ne bark dhe te vetin.

Dua te shtoj se kjo yndyrre eshte e dobishme dhe e domosdoshme per te gjithe pa marre parasysh mosha.  Yndyrra e llojit Omega 3 nuk prodhohet vet nga trupi dhe per ate arsyre eshte shume me rendesi qe kjo te konsumohet extra me ane te tabletave.

Eshte shume e zakonshme qe nena te hyj ne depresion pasi qe e ka lind femijun. Kjo mund te ndodh per shkak te mungeses se yndyrres esenciale ne trurin e nenes, pasi qe niveli ushqyes eshte konsumuar edhe nga foshnja. Gjithashtu duhet marrur Omegen 3 edhe pasi qe ka lindur femiju sepse i duhet edhe femijut te zhvillohet, por edhe nenes ta plotesoj nivelin e duhur.

Ne kete sekuence  tregoj se pse eshte vaji i peshkut themel i zhvillimit te trurit.

Your email address will not be published. Required fields are marked *